Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2018-08-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
244 x 170 x 16 mm
Vikt
531 g
SAB
Vlo
ISBN
9789144115849

Den rättspsykiatriska vården

Häftad,  Svenska, 2018-08-07
364
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Knutby, NK, Gamla stan och Varberg är några av de platser som har varit föremål för massmedias och allmänhetens intresse efter vad som betraktats som vansinnesdåd, vilka begåtts av gärningspersoner med psykiska problem. När problemen är så stora att tillståndet motsvarar det som i lagen benämns en allvarlig psykisk störning kan domstolen överlämna gärningspersonen till rättspsykiatrisk vård i stället för att döma till fängelse. Boken beskriver de insatser som görs av dem som arbetar inom den rättspsykiatriska vården, vårdens organisation och de lagar och regler som omger denna komplexa verksamhet.
Den rättspsykiatriska vården är ingen lärobok i psykiatri utan är tänkt att ge en översikt över grundläggande begrepp där diagnoser, omvårdnad, behandling och etiska dilemman beskrivs. Säkerhet och riskbedömning är andra viktiga begrepp som belyses, samt hur vårt svenska system förhåller sig till andra system i vår omvärld.
Boken är främst avsedd för grundutbildningen av personal inom det rättspsykiatriska området och angränsande verksamheter samt för fortbildningsändamål, men den kan även vara en källa till ökad kunskap för andra som är intresserade av att ta del av detta komplexa och svåra, men samtidigt fascinerande område i korsningen mellan hälso- och sjukvården och rättssamhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den rättspsykiatriska vården
  2. +
  3. Inspärrad : röster från intagna på sinnessjukhus, fängelser och andra anstalter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inspärrad : röster från intagna på sinnessjukhu... av Roddy Nilsson, Maria Vallström, Annika Berg, Katarina Bernhardsson, Marie Clark Nelson (inbunden).

Köp båda 2 för 602 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Feminist Approaches to Law

    Dragica Vujadinovi, Antonio Lvarez Del Cuvillo, Susanne Strand

    This book raises awareness about gender perspective in political and legal theories and historical analysis. The impacts of feminist political and legal theories, as well as critical legal studies, have been embedded in all the papers in different...