Motivation inom träning, hälsa och idrott - Ett självbestämmande perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2019-01-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ivarsson, Andreas (förf.) / Johnson, Urban (förf.) / Jonsson, Linus (förf.) / Tafvelin, Susanne (förf.) / Wagnsson, Stefan (förf.) / Lindwall, Magnus (red.) / Stenling, Andreas (red.) / Weman, Karin (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
589 g
ISBN
9789144116020

Motivation inom träning, hälsa och idrott - Ett självbestämmande perspektiv

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-01-29
359
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allt vi gör drivs av vår motivation. Utan motivation och drivkrafter som får oss att röra oss framåt, både bildligt och bokstavligt, tappar vi fart, mening och effektivitet. Den här boken handlar om moti vation inom träning, hälsa och idrott och behandlar frågor som: Vad är motivation? Hur blir vi motiverade? Hur påverkar olika typer av motivation våra tankar, känslor och beteenden inom träning, hälsa och idrott?

Genom att förstå de grundläggande mönstren och principerna bakom människors motivation kan vi också bättre förstå deras beteenden. Insikt i motivation ger kunskap, och kunskap ger i sin tur ökad kontroll och större möjlighet att förutsäga framtida beteende och skapa förutsättningar för förändring och utveckling. Detta är centralt i arbetet för de flesta som jobbar praktiskt med människor inom träning, hälsa och idrott.

Boken tar sin utgångspunkt i självbestämmandeteorin (Self-Determination Theory, SDT) som är den motivationsteori som har starkast stöd i forskningen idag. Med en gedigen genomlysning av forsknings läget och praktiska applikationer av teorin är den här boken en värdefull resurs oavsett om du är forskare, praktiker, student eller bara allmänt intresserad av motivation inom träning, hälsa och idrott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motivation inom träning, hälsa och idrott - Ett självbestämmande perspektiv
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motivation inom träning, hälsa och idrott - Ett självbestämmande perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok som sammanfattar SDT
    Marcus Persson, 2 februari 2020

    Tycker om boken, använde den i samband med en kurs i hälsopsykologi. Ger ett brett perspektiv på tillämpning av en teori.

Visa alla 1 recensioner