Håller den svenska modellen? : arbete och välfärd i en globaliserad värld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-06-12
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 13 mm
Vikt
351 g
SAB
Qaabn
ISBN
9789144116129
Håller den svenska modellen? : arbete och välfärd i en globaliserad värld (häftad)

Håller den svenska modellen? : arbete och välfärd i en globaliserad värld

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-12
333
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi lever i en turbulent värld där mycket känns osäkert. Kommer globaliseringen att fortsätta eller går vi mot mer protektionism? Kommer EU att hålla och i vilken form? Frågor av detta slag gör att frågan om den svenska modellen, vad den är och om den kommer hålla, i högsta grad sätts på dagordningen. Det råder vitt skilda åsikter på denna punkt. Den svenska modellen har i debatten blivit symbol för något som vissa vill bevara medan andra vill avskaffa eller åtminstone reformera. Men vad är egentligen den svenska modellen?

I detta läge är det av stor vikt att stanna upp och studera de förändrings processer som blåser igenom vårt samhälle. Bara på det sättet kan vi utforma rationella politiska och ekonomiska strategier för framtiden. Problemet är bara att vi inte har många med tillräcklig överblick, men Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia, har arbetat med de senaste decenniernas utveckling under lång tid. Vi får här följa hans intressanta och analyserande resonemang kring den svenska modellens historia och framtid.

I denna tredje upplaga följer vi den svenska modellens utveckling fram till idag, drygt tio år efter den första upplagan. En tioårsperiod med såväl en finanskris, vars verkningar vi ännu inte sett slutet på, som en flyktingkris, som dominerat den politiska agendan. Den svenska modellen står alltså inför ytterligare utmaningar och kommer dessa att på sikt att underminera den? Denna nya upplaga ger oss möjlighet att analysera och på ett insiktsfullt sätt diskutera denna fråga. Håller den svenska modellen? - Arbete och välfärd i en globaliserad värld vänder sig till studenter inom samhällvetenskaperna, beslutsfattare och allmänintresserade läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Håller den svenska modellen? : arbete och välfärd i en globaliserad värld
  2. +
  3. Administrationssamhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Administrationssamhället av Anders Forssell, Anders Ivarsson Westerberg (häftad).

Köp båda 2 för 763 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Magnusson