Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Morin, Susann (förf.) / Persson, Sven (förf.) / Riddersporre, Bim (förf.) / Dahlbeck, Per (red.) / Westlund, Kristina (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
ISBN
9789144116174
Relationell pedagogik - i teori och praktik i förskolan - i teori och praktik i förskolan (häftad)

Relationell pedagogik - i teori och praktik i förskolan - i teori och praktik i förskolan

Häftad Svenska, 2019-08-02
303
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken tar sin utgångspunkt i att relationer spelar en stor roll i förskolan. Dels för att de är viktiga för varje barns dagliga vistelse på förskolan och dels för att relationer kan bjuda in barn och föräldrar till att vara delaktiga i förskolan och på sikt i samhället. Men hur uppstår och formas de? Vilken roll kan en pedagog och en förskoleverksamhet spela för att ge barn möjlighet att skapa varaktiga relationer som kan växa och utvecklas? I boken får vi ta del av exempel på inte bara olika sorters relationer, utan också på hur miljö, material samt pedagogers närvaro och förhållningssätt spelar roll för de relationer som barn ingår i. Förskolan är en av de första samhällsinstitutioner som barn möter. Där får de och deras familjer möjlighet att utveckla relationer som kan få en avgörande betydelse för deras framtida relationer i andra möten med samhället och dess medborgare.

Boken kan med fördel användas i grundutbildning av förskollärare. Den kan användas som underlag för utveckling av förskoleverksamhet och förskollärares kompetensutveckling. Den är också angelägen för politiker, tjänstemän, rektorer och vårdnadshavare som är intresserade av förskoleverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationell pedagogik - i teori och praktik i förskolan - i teori och praktik i förskolan
  2. +
  3. Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen av Johanna Von Bahr, Martina Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »