Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2019-12-12
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vab,616.9041
ISBN
9789144116266
Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor (häftad)

Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor

Häftad Svenska, 2019-12-12
574
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor beskriver en värld av smittsamma och skadliga bakterier, virus, svampar, parasiter och de infektioner de orsakar. Boken tar även upp andra, både praktiska och teoretiska ämnen inom området klinisk mikrobiologi som är nödvändiga att känna till i omvårdnadsarbetet. Det handlar om infektionsimmunologi, antimikrobiella substanser, antibiotikaresistens, smittskyddslagstiftning, diagnostik och, inte minst, vårdhygien.

I den nya, utökade upplagan har föreskrifter och lagar uppdaterats, och nya trender tagits upp vad gäller mikroorganismer, resistens och vårdhygien.

Som tidigare kompletteras texten av ett rikt urval av sammanfattande tabeller, diagram, fotografier och förklarande illustrationer. Sist i varje kapitel finns studieuppgifter samt litteraturtips och i slutet av boken ligger en omfattande ordlista.

Boken är i första hand avsedd som lärobok för sjuksköterskeprogrammet, men den fungerar också utmärkt som referensverk för yrkesverksamma sjuksköterskor och annan personal inom vården. Oavsett vilken roll man har som läsare är det lätt att fångas av den fascination för den mikrobiella världen som texten förmedlar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor
  2. +
  3. Illustrerad farmakologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illustrerad farmakologi av Hege Thoresen, Terje Simonsen, Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Eili Tranheim Kase (häftad).

Köp båda 2 för 1227 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »