Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2018-01-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 12 mm
Vikt
230 g
SAB
Dokaa
ISBN
9789144116525

Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-01-19
357
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla ledare har både positiva och negativa kvalitéer och egenskaper, men de negativa får ofta större effekt. En ledare kan med andra ord besitta många bra kvalitéer och egenskaper men ändå vara destruktiv i sitt ledarskap. Lyckligtvis kan ledare tränas till att bli mer konstruktiva genom kunskap som ökar självinsikten om vilka negativa beteenden och egenskaper hon eller han själv besitter. I denna bok beskrivs vad destruktivt ledarskap innebär, vilka ledarbeteenden som anses vara destruktiva och vad som kan orsaka att ledare använder sig av denna typ av beteenden. Boken redovisar även konsekvenserna av destruktivt ledarskap. Hur påverkar det medarbetarna och organisationen? Och vad kan man göra åt det?

Boken behandlar inte arbetsmiljörättsliga aspekter på destruktivt ledarskap. Destruktivt ledarskap riktar sig till studenter i samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen vid universitet och högskolor men också till ledare, chefer och medarbetare som vill få förståelse för negativa aspekter av ledarskapet och hur man kan arbeta med att minimera destruktiva ledarbeteenden. Boken vänder sig även till personer som arbetar med ledarskap såsom personalvetare, HR-specialister och ledarskapskonsulter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?
 2. +
 3. Erik Paulsson : superentreprenören

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erik Paulsson : superentreprenören av Lasse Mauritzson (inbunden).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Destruktiv ledarskap
  Anneli , 18 november 2020

  Denna bok är mycket läsvärd. Den väcker mycket tankar kring ledarskap och min roll som ledare. Ofta känner vi igen den aktivt destruktiva ledaren. Men faktum är att den passivt destruktiva kan vara farligare trots att intentionen är god.

 2. Riktigt intressant
  Anonym, 11 mars 2019

  Inte en bok för djupare studier men väldigt intressant att ha i ryggsäcken för att kunna sätta ord på saker och ting som man uppmärksammat och klassat som destruktiva. En bra bas för att lyfta blicken och orka se framåt.

 3. Forskning som inte är anpassad till arbetslivet

  Den här boken visar hur tokigt det kan bli när forskare tar sina resultat och - utan hänsyn till den lagstiftning som gäller - försöker vägleda chefer, medarbetare, ledarskapskonsulter, HR-specialister och studenter i hur de bör agera i arbetslivet. Boken handlar om det absolut värsta som kan inträffa; att chefer begår systematiska övergrepp mot sina underlydande och att arbetsgivaren inte har någon koll och beter sig systematiskt ansvarslöst. Texten vänder sig direkt till förövarna och till ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna