Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2018-02-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Ohd
ISBN
9789144116549
Barn på flykt : modernt krisstöd och traumamedvetet möte (häftad)

Barn på flykt : modernt krisstöd och traumamedvetet möte

Häftad Svenska, 2018-02-19
419
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tvåhundrafemtio människor kliver i land på en strand i Grekland. En irakisk kvinna faller på knä och ber till Allah medan barnen står tysta och sammanbitna bredvid. Hennes händer darrar. Utanför järnvägsstationen Ostiense i Rom väntar en 16-årig pojke på att en frivilligorganisation ska påbörja kvällens matutdelning. På vägen från Afghanistan har han varit med om mer förnedring än han trodde var möjligt. Men han fortsätter ändå att hoppas.
I Sverige, på en flyktingförläggning i den jämtländska skogen, försöker två unga syrier leka sig in i det nya landet, samtidigt som de kämpar med svåra minnen, förluster och sysslolöshet.

Vad händer med människor som upplevt kris och trauma? Och hur kan vi möta dem? Sophie Arnö tar med oss på en unik resa från svenska transitboenden till Jordaniens flyktingläger, Italiens provisoriska bosättningar och Greklands stränder, där hon möter en lång rad modiga och beslutsamma människor på väg, mitt i steget. Genom barnens egna berättelser tillsammans med modern psykologisk teori och forskning om krisstöd och trauma, ger den här boken en berörande och fördjupad bild av vad som händer med unga på flykt - och med oss som möter dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn på flykt : modernt krisstöd och traumamedvetet möte
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »