Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 9 mm
Vikt
239 g
SAB
F:dofa
ISBN
9789144116822

Språkande i förskolan och grundskolans tidigare år

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-01-10
308
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Språk har en unik betydelse för skola och utbildning. Det är svårt att tänka sig någon verksamhet i skolsammanhang där språk inte har en central funktion. Utgångspunkten för den här boken är att vi lever i ett flerspråkigt samhälle och att barn i förskola och skola tidigare har mött språk av olika slag och i olika sammanhang. Flerspråkighet uppfattas därmed som norm. Även de som traditionellt betraktats som enspråkiga omfattas enligt detta synsätt av den flerspråkiga normen. De behöver stimulans och stöttning för att utveckla kunskap om andra språkliga register och varieteter. Att vara flerspråkig innebär nämligen inte bara att man kan flera språk utan även att man har utvecklat kunskap om hur de olika språken används, med vem och när.
I de olika kapitlen diskuterar författaren bland annat villkor för barns språkutveckling, språkliga register och varieteter, skolspråk och vardags-språk samt språkutvecklande arbetssätt, allt med fokus på barn i åldrarna 1-12 år.
Boken riktar sig till såväl blivande som verksamma förskollärare och lärare i förskoleklass och grundskolans tidigare år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkande i förskolan och grundskolans tidigare år
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 537 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språkande i förskolan och grundskolans tidigare år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Språkande
    Annika Maria Thorén, 3 januari 2024

    Det är nog en av de bästa böcker i genren som jag läst. Kommer ha stor nytta av den i mitt och mina kollegors fortsatta arbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa Wedin