Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2017-05-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
325 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789144116891
Mänskliga rättigheter i det offentliga Sverige (häftad)

Mänskliga rättigheter i det offentliga Sverige

Häftad,  Svenska, 2017-05-23
363
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Mänskliga rättigheter i det offentliga Sverige tar ett helhetsgrepp om det ansvar som det allmänna i dess olika delar har för att säkerställa respekten för de mänskliga rättigheterna. Ledande forskare och specialister inom fältet förklarar och diskuterar frågan om vad de mänskliga rättigheterna innebär rättsligt, politiskt och etiskt. Flera grundläggande rättighetsperspektiv relateras till konkreta former av det offentliga uppdraget. Både internationella åtaganden och svensk rättslig reglering presenteras i ljuset av det ansvar som legitim förvaltning av demokratin innebär.

Vad kräver respekten för de mänskliga rättigheterna av det offentliga Sverige? Hur arbetar vi i praktiken så att de mänskliga rättigheterna skyddar individer och stärker demokratin och rättsstaten? Vilka rättsliga, politiska och moraliska normer gäller, och hur ska dessa tolkas och implementeras? Författarna diskuterar dessa och andra frågor i en tydlig relation till nutida forskning och svensk förvaltningspraxis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mänskliga rättigheter i det offentliga Sverige
  2. +
  3. Polisvetenskap - En introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polisvetenskap - En introduktion av Paul Larsson, Rolf Granér, Helene O I Gundhus, Andreas Anderberg, Liv Finstad (häftad).

Köp båda 2 för 802 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna