Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2019-11-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eriksson, Lisbeth (förf.) / Ringsby Jansson, Bibbi (förf.) / Ringsby Jansson, Bibbi (förf.) / Ringsby Jansson, Bibbi (förf.) / Svensson, Lars (förf.) / Svensson, Lars (förf.) / Svensson, Lars (förf.)
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
325 g
SAB
Ohf
ISBN
9789144117157

Renässans för socialpedagogik? - En bok om socialpedagogisk bildning

Häftad,  Svenska, 2019-11-04
341
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok söker vi samla idéer och tankar från olika tidsepoker för att formulera en socialpedagogik för framtiden. För att de idéer som historiskt formulerats om socialpedagogiken ska vara användbara måste de förstås utifrån och kopplas till den nutida situationen. Boken tecknar en aktuell bild av socialpedagogisk verksamhet och forskning i Sverige, kompletterad med internationella utblickar.

Socialpedagogiken och socialpedagogerna verkar i ett samhälle som är statt i förändring. Det gör att socialpedagoger i allt högre utsträckning än förr möter grupper av människor som befinner sig på andra samhällsarenor och i förändrade livssituationer. Detta ger upphov till och ett behov av att beskriva och förstå socialpedagogik på ett förändrat och fördjupat sätt.

En ambition med boken är att skapa en förståelse för socialpedagogik och dess kopplingar till människors lärande. Detta sätt att tänka kring socialpedagogik ger en bra grund för den som vill utveckla ett socialpedagogiskt tänkande och förhållningssätt. Boken lyfter fram det socialpedagogiska perspektivets styrkor i dagens och morgondagens välfärdsarbete och ger en ram för det som benämns socialpedagogisk bildning.

Boken vänder sig i första hand till studerande på socialpedagogiska högskoleutbildningar, men även till studenter på socionomprogram och lärarprogram. Boken kan med fördel läsas på avancerad nivå och forskarnivå, men även av studenter på grundnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Renässans för socialpedagogik? - En bok om socialpedagogisk bildning
  2. +
  3. Socialt arbete - - rörelse, motstånd, förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialt arbete - - rörelse, motstånd, förändring av Magnus Dahlstedt, Sabine Gruber, Marcus Herz, Philip Lalander, Maimuna Abdullahi (häftad).

Köp båda 2 för 710 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »