Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2018-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
335 g
ISBN
9789144117775

Praktisk mjukvarutestning

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-01-03
398
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med ökande komplexitet och funktionsinnehåll i mjukvarusystem växer behovet av kunniga testare samtidigt som övriga roller behöver en större förståelse för test och hur det påverkar utvecklingen. Praktisk mjukvarutestning fokuserar på de frågeställningar man möter vid mjukvarutestning i praktiken och innehåller många exempel från olika typer av system. Fokus ligger på IT-system, bland annat behandlas arbete med test i stora, komplexa IT-system med många beroenden.

I Praktisk mjukvarutestning behandlas ämnen som sammanhangets påverkan på test, testledning, att genomföra tester, testmiljöer, testdata, automatiserade tester. I boken ges också många tips och konkreta exempel på vad det innebär att vara testare. Boken vänder sig till studenter på universitet och högskola men också till redan yrkesverksamma som vill förkovra sig inom testområdet. Det kan vara testare, men även andra som arbetar med systemutveckling, exempelvis projektledare, kravanalytiker och utvecklare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk mjukvarutestning
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktisk mjukvarutestning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verklighetsförankrad och pedagogisk
    Charlotta, 8 oktober 2020

    Jag har 25 år i IT-branschen varav många inom test och testledning. Den här boken ger en insiktsfull, pedagogisk, och verklighetsbaserad bild av vad test handlar om. Den ger tydliga grunder för den som är ny inom området men också för mig som erfaren testledare finns det mycket att hämta. Inte minst är det härligt att få sina egna erfarenheter och tankar bekräftade, och uttryckta av någon med liknande perspektiv. Boken har både löpande text som är trevlig att läsa, och faktarutor där informat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Holmquist