Introduktion till mikrobiologi : med inriktning mot naturvetare och farmaceuter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2017-07-07
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Svärd, Staffan (förf.)
Dimensioner
223 x 155 x 17 mm
Vikt
484 g
SAB
Uec
ISBN
9789144118857

Introduktion till mikrobiologi : med inriktning mot naturvetare och farmaceuter

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-07-07
455
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever i mikroorganismernas värld! Mikroorganismerna finns överallt omkring oss och uppvisar en oanad mångfald. De påverkar oss och våra liv på ett mycket djupare plan än vad vi tidigare trott, något som vi först nu kunnat ta del av genom ny metodik.
Syftet med Introduktion till mikrobiologi är att ge en kort, men ändå heltäckande, modern introduktion till ämnet mikrobiologi. Boken vill förmedla mikroorganismers egenart och stora eko logiska betydelse liksom den mer välkända medicinska betydelsen. Tonvikten ligger på bakterier, men också arkéer, eukaryota mikro organismer och virus tas upp, liksom strategier för att behandla sjukdomar som dessa orsakar. I denna tredje upplaga har nya avsnitt om mikrobiell ekologi och odlingsoberoende studier av mikroorganimser lagts in. Innehållet i övrigt har fördjupats, uppdaterats och kompletterats.
Introduktion till mikrobiologi är i första hand avsedd för biologi- och farmacistudenter men kan också användas av studenter med andra utbildningsmål, t.ex. ingenjörer, lärare, läkare och sjuksköterskor. Den vänder sig även till yrkesverksamma som vill ta del av de senaste rönen.
Under fliken Extramaterial finns bokens bilder i färg. Här kommer successivt ytterligare uppdateringar av innehållet samt förslag till fördjupningsläsning att läggas ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till mikrobiologi : med inriktning mot naturvetare och farmaceuter
  2. +
  3. AI & makten över besluten

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI & makten över besluten (häftad).

Köp båda 2 för 704 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Introduktion till mikrobiologi : med inriktning mot naturvetare och farmaceuter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte så värst bra.
    Haidar Al Abed (Helsingborg), 2 mars 2018

    Boken är innehållsrik och förklarar enkelt men textens utformning ger tron att man läser en samhällsbok och inte en som handlar om naturvetenskap. Medicinska böcker ska ha bilder och förklaringar för att förtydliga och förenkla förståelsen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna