Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-04-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wirtberg, Ingegerd (förf.)
Dimensioner
225 x 156 x 10 mm
Vikt
306 g
SAB
Do
ISBN
9789144118970
Familjen och livscykeln (häftad)

Familjen och livscykeln

Häftad, Svenska, 2019-04-09
335
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Par skapar familjer inom vilka barn växer upp till vuxna som skapar familjer inom vilka barn växer upp. I en process över decennier och sekler skapas nya familjer ur de gamla, vilka i sin tur lämnar plats för nya. Förståelse för dessa processer på individ- och familjenivå hämtas bland annat från utvecklingspsykologi, systemteori, kulturpsykologi, intersektionalitetsteori, anknytningsteori och intersubjektiva perspektiv. De centrala funktionerna i en familj diskuteras och skydds- och riskfaktorer belyses. Olika stadier och skeenden illustreras genom en familjeberättelse som sträcker sig över fyra generationer.

Familjen och livscykeln vänder sig till yrkesverksamma, med olika yrkes- och utbildningsbakgrund, som i sitt arbete möter familjer och som vill fördjupa förståelsen av familjelivet och dess förutsättningar belyst i ett långtidsperspektiv samt få en bredare bas för att förstå individens utveckling och funktion i förhållande till sin familjeanknytning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Familjen och livscykeln
  2. +
  3. Förändrande familjesamtal : en handbok för familjelotsar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förändrande familjesamtal : en handbok för fami... av Magnus Ringborg (häftad).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna