Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2021-01-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oabka
ISBN
9789144118987
Hemlöshet : ett komplext problem i ett föränderligt samhälle (häftad)

Hemlöshet : ett komplext problem i ett föränderligt samhälle

Häftad Svenska, 2021-01-14
335
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under de senaste decennierna har de hemlösa och deras situation väckt stor uppmärksamhet, både i forskningen och samhällsdebatten. Trots detta finns ännu inte några allmänt accepterade förklaringar till hemlöshetens uppkomst eller varför problemet består, trots omfattande insatser. Kunskaperna om hemlöshet är fortfarande bristfälliga. I denna bok presenteras nya resultat från forskningen om hemlöshet. Författaren visar att det är viktigt att vi lär av det förflutna, han avtäcker också en rad myter och allmänna antaganden om de hemlösa.

Hemlöshet ger en översiktlig och sammanhängande bild av vad vi vet om problemet i dag, hur hemlöshet definieras, hur många hemlösa det finns, vilka de är och varför människor hamnar i denna situation. Här ges en utförlig beskrivning både av den historiska bakgrunden och den moderna utvecklingen. Hemlösheten är dock inget olösligt problem. Om vi vill och har en stark politisk vilja och goda kunskaper kan vi se till att alla oavsett kön, etnicitet, religion, utbildning, begåvning och arbetsförmåga har någonstans att bo.

Denna tredje upplaga av boken är i sin helhet grundligt reviderad, utvidgad och går på djupet med frågeställningarna om hemlösheten genom att inkludera resultat från den omfattande forskning som skett det senaste decenniet.

Hemlöshet vänder sig till alla som är intresserade av bostadsfrågor. Den vänder sig också till yrkesverksamma och till alla de studenter som i framtiden kommer att arbeta inom hemlöshetsfältet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemlöshet : ett komplext problem i ett föränderligt samhälle
  2. +
  3. Bedöma och åtgärda fattigdom : om välfärdens skiljelinjer och samhällets yttersta skyddsnät

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bedöma och åtgärda fattigdom : om välfärdens sk... av Hans Swärd (häftad).

Köp båda 2 för 676 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Swärd