Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2017-11-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Eab,Eaa
ISBN
9789144119175

Motiverande samtal i skolan : samtal som förbättrar lärande

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-11-14
387
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Relationskompetens är centralt i det pedagogiska arbetet. Det har tagit tid men nu intresserar sig allt fler skolforskare för hur en utvecklad relationskompetens kan påverka det som sker i klassrummet, korridorer och på skolgårdar. Den här boken visar hur motiverande samtal kan hjälpa lärare och elever att se möjliga lösningar på konflikter och svårigheter som uppstår i skolans vardag, såsom sena ankomster, störande beteende i klassrummet, psykisk hälsa, konflikter mellan elever och där användning av konsekvenser kanske inte fungerar. Metoden är inte bara inriktad på problem utan kan också användas för att hjälpa elever till ökad studiemotivation och bättre förmåga att samspela med andra på ett positivt sätt. Motiverande samtal är en relativt ny företeelse inom skolan men har ett tydligt mål gemensamt med utbildning: att hjälpa eleverna att växa och förändras. Lärare, studenter på lärarutbildningar och andra som arbetar jämsides med lärarna - kuratorer, studie- och yrkesvägledare, stödpersonal och specialpedagoger - ges vägledning i hur relationskompetens kan utvecklas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motiverande samtal i skolan : samtal som förbättrar lärande
  2. +
  3. Lyckofällan : skapa det liv du vill leva med ACT, mindfulness och engagemang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyckofällan : skapa det liv du vill leva med AC... av Russ Harris (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motiverande samtal i skolan : samtal som förbättrar lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande
    Maria Österberg, 29 december 2023

    Denna bok utmanar sina egna impulsiva handlingar i mötet med elever. Att undvika misstaget att tillrättavisa och istället bekräfta och motivera till förändring med hjälp av empati och reflektivt lyssnande är verktyg jag kommer ta med mig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna