Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2018-05-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
547 g
SAB
Ohafa,Ohak
ISBN
9789144119298
Unga inför arbetslivet : om utanförskap, lärande och delaktighet (häftad)

Unga inför arbetslivet : om utanförskap, lärande och delaktighet

Häftad,  Svenska, 2018-05-24
402
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan man se på ungas etableringsförutsättningar i ljuset av långsiktiga förändringar i arbetslivet? Hur skapas förutsättningar för lärande och delaktighet? Hur motverkas att grupper av unga lämnas i utanförskap? Vad betyder egentligen begrepp som etablering och utanförskap?

Den här boken handlar om villkoren för ungdomsgruppen som helhet liksom för enskilda grupper av unga, t.ex. ensamkommande ungdomar och unga med funktionsnedsättning. Förutsättningar för utbildning uppmärksammas i flera kapitel. Det handlar inte bara om vilka utbildningskrav som ställs på unga för att matcha arbetsgivares förväntningar. Frågorna gäller också hur bättre förutsättningar för lärande kan ge unga större möjligheter att påverka sin egen livssituation, arbetslivet och samhällsutvecklingen i stort. Sammantaget ger antologin en aktuell bild av kunskapsläget gällande ungas vägar in i arbetslivet, både i ett svenskt och i ett europeiskt perspektiv.

Boken vänder sig till studenter, forskare och utredare som är intresserade av frågor kring ungas förhållanden och arbetslivets villkor. Men boken bör också kunna intressera den som jobbar med ungdomsinsatser i såväl myndigheter och kommuner som i frivilligorganisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Unga inför arbetslivet : om utanförskap, lärande och delaktighet
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »