Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2018-06-27
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Persson, Anna (förf.) / Pierre, Jon (förf.) / Rothstein, Bo (förf.) / Sjöstedt, Martin (förf.) / Olofsdotter Stensöta, Helena (förf.) / Teorell, Jan (förf.) / Dahlström, Carl (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
414 g
SAB
Od
ISBN
9789144119311
Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem (häftad)

Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-06-27
389
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Politik i den moderna staten är till stor del en fråga om organisation. Den offentliga förvaltningens organisationsform spelar därför en betydelsefull roll för vår förståelse av politik. Detta har särskilt kommit att uppmärksammas inom områden som välfärds- och utbildningspolitik samt på senare tid även vad gäller frågor om fattigdomsbekämpning i utvecklingsländer. Frågor om förvaltningsapparatens legitimitet, styrning och kontroll av förvaltningen samt hur förvaltningen genomför politiska beslut utgör centrala problem i såväl utvecklingsländer som i de välmående demokratierna. Inom många politikområden är det en öppen fråga var den offentliga makten faktiskt är belägen: hos politikerna, hos internationella och centrala tjänstemän eller hos de lokala tjänstemän som direkt möter medborgarna? Politik som organisation är en uppskattad lärobok som nu ges ut i en sjätte omarbetad upplaga med Carl Dahlström som ny redaktör. Två kapitel har tillkommit i denna upplaga: ett om delegering och ett om incitament. Boken, som ger en problemorienterad översikt över ett antal områden inom den statsvetenskapliga analysen av den offentliga förvaltningen, är tänkt som en introduktion i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem
  2. +
  3. Governance på svenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Governance på svenska av Stig Montin, Gun Hedlund (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kursbok

    Hygglig kursbok som rätt bra förklarar hur politik och förvaltning hör ihop. Lite trälig att läsa, behövdes många pauser för att hitta några guldkorn i all text.

Visa alla 1 recensioner