Marknad och politik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
12
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Flodén, Martin (förf.) / Fredriksson, Peter (förf.) / Fregert, Klas (förf.) / Holmlund, Bertil (förf.) / Lind, Hans (förf.) / Lindmark, Magnus (förf.) / Nordblom, Katarina (förf.) / Sandelin, Bo (förf.) / Söderström, Ulf (förf.) / Tson Söderström, Hans (förf.) / Vestin, David (förf.) / Vredin Johans
Dimensioner
240 x 170 x 24 mm
Vikt
820 g
SAB
Qad-c
ISBN
9789144119328
Marknad och politik (häftad)

Marknad och politik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-14
371
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den ekonomiska utvecklingen i Sverige har under de senaste åren varit relativt god jämfört med den i många andra länder. Detta har delvis sin förklaring i en expansiv ekonomisk politik. Riksbanken har sänkt styrräntan till negativa nivåer och köpt statsobligationer för att pressa ned marknadsräntorna. Regeringen å sin sida har haft stora utgifter relaterade till det historiskt höga antalet asylsökande. Den förda politiken väcker frågor för framtiden: Vad kan Riksbanken göra om en ny konjunktursvacka kommer och räntan inte kan sänkas ytterligare? Har finansiella obalanser byggts upp? Hur ska arbeten och bostäder ordnas åt nyanlända när såväl arbets- som bostadsmarknad uppvisar betydande problem redan idag?

För att förstå hur den svenska ekonomin fungerar och analysera frågeställningar kring den är det nödvändigt att sätta sig in i förhållanden som inte behandlas i internationella läroböcker. Hur bedrivs svensk finans- och penningpolitik? Hur styrs den offentliga sektorn? Hur fungerar arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och finansmarknaderna? Hur bedrivs konkurrens- och miljöpolitik? Vad blir effekterna av det svenska skattesystemet? Marknad och politik förändras med sin omvärld. Samtliga kapitel i denna tolfte upplaga är antingen nyskrivna eller omarbetade. Boken ger en fullödig bild av den svenska ekonomin och den ekonomiska politiken när 2000-talets andra decennium närmar sig sitt slut - detta utan att tappa de historiska kopplingarna.

Marknad och politik är en modern lärobok om den svenska ekonomin avsedd för grundutbildningen i nationalekonomi vid universitet och högskolor. Boken är en naturlig byggsten i en utbildning för framtidens svenska ekonomer. Den lämpar sig också väl för andra som vill sätta sig in i hur den svenska ekonomin fungerar då den inte kräver några djupare förkunskaper i nationalekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknad och politik
  2. +
  3. Makroekonomi : teori, politik och institutioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makroekonomi : teori, politik och institutioner av Klas Fregert, Lars Jonung (inbunden).

Köp båda 2 för 996 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »