Inledning till etiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2019-05-29
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
Dg
ISBN
9789144119533

Inledning till etiken

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-05-29
326
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inledning till etiken är sedan många år en uppskattad introduktion till etiskt tänkande. Här presenteras på ett inspirerande och klargörande sätt grunderna för etisk argumentation och förhållandet mellan etik och religion. Normativa etiska teorier som utilitarism, pliktetik samt kontrakts- och rättighetsteorier behandlas, liksom etiken inom kristendom, islam och buddhism. I boken diskuteras också aktuella frågor inom tillämpad etik och yrkesetik.
Denna fjärde upplaga har aktualiserats och omarbetats samt försetts med tre nyskrivna kapitel: ett om mänskliga rättigheter, ett om etik och mångkulturalism samt ett om idrott och etik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inledning till etiken
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inledning till etiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vinklad direkt i starten
    Chris, 22 januari 2023

    Farligt med en bok som används i undervisning där det är "Nynazister som misshandlar invandrare" medan anonyma lastbilsförare kör in i anonyma folkmassor. En upplaga från 2019 kan inte vara sån.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Collste