Makroekonomi i ett nötskal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-08-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
219 g
SAB
Qaa
ISBN
9789144119564

Makroekonomi i ett nötskal

Häftad,  Svenska, 2017-08-02
276
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Syftet med denna bok är att presentera makroekonomins grunder i kortfattad form, med en tydlig och transparent struktur - dessutom med en förankring i svenska förhållanden. Målet är ändå att boken ska vara uttömmande - läsaren ska inte lämnas med beskedet att "det bara är så".

Användningen av formler och matematik är begränsad - framställningen har koncentrerats till några få centrala modeller med stort förklaringsvärde. Hur dessa fungerar beskrivs i gengäld desto mer ingående.
Som en länk till andra samhällsvetenskaper och för att tydliggöra makroekonomins betydelse för den allmänpolitiska idéutvecklingen har den ekonomiska idéhistorien fått en framskjuten plats.
Boken vänder sig i första hand till den som läser kurser där nationalekonomi ingår som en mindre del: journalister, lärare, fastighetsekonomer med flera. Även A-nivåstudenter i nationalekonomi kan ha nytta av en bok som sammanfattar och systematiserar ämnet.

I denna nya upplaga har framför allt tidsserier och övrig statistik uppdaterats. Framställningen har anpassats till dagens svenska verklighet där minusränta och strävan efter högre inflation är nya inslag i den ekonomiska politiken. En annan förändring är att modellerna genomgående fått engelska beteckningar.
Studentröster om boken:
"Bra introduktion med djup och rakt-på-fakta i mix."
"Oerhört pedagogisk och lättläst."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makroekonomi i ett nötskal
  2. +
  3. Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 fr... av Svante Randlert (inbunden).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Svanberg

  • Mikroekonomi i ett nötskal

    Hans Svanberg

    Syftet med denna bok är att presentera mikroekonomisk teori i kortfattad och översiktlig form, dock utan att göra avkall på användningen av modeller som verktyg för en fördjupad förståelse. Modellerna utvecklas steg för steg, och hur de fungerar f...