Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2018-09-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 171 x 14 mm
Vikt
511 g
SAB
Em
ISBN
9789144119823

Utanförskap i skolan : förebygg och åtgärda skolfrånvaro med Nytorpsmodellen

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-09-27
368
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På jakt efter mening och sammanhang i skolan, arbetssättet som går under namnet Nytorpsmodellen har uppvisat slående resultat. På en skola i Stockholm gick man från att hälften av sjundeklassarna hade någon form av åtgärdsprogram till att samtliga elever två år senare gick ut nian med godkända betyg i alla ämnen. Ett kommun övergripande team enligt modellen har sedan dess blivit en mycket framgångsrik verksamhet.

Boken är upplagd som en praktisk guide som steg för steg går igenom modellen och förklarar varför och hur. Elever med neuro psykiatriska funktionsnedsättningar löper större risk att misslyckas i skolan och därför fokuserar författarna särskilt på denna grupp. Nytorpsmodellen kan användas av pedagoger för att tillsammans med elever kartlägga och lösa de skolsvårigheter som uppstår. Mentorer kan använda Nytorpsmodellen för att hjälpa elever att själva utveckla redskap för att klara de ökade kraven på egen planering och självständigt arbete. Den har även använts i arbetet med att hjälpa elever med problematisk skolfrånvaro tillbaka till en fungerande skolgång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utanförskap i skolan : förebygg och åtgärda skolfrånvaro med Nytorpsmodellen
  2. +
  3. Empati - Nyckeln till samarbete i professionella samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Empati - Nyckeln till samarbete i professionell... av Hilmar Thór Hilmarsson (häftad).

Köp båda 2 för 767 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna