Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-03-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
272 g
SAB
Th
ISBN
9789144120560
Grunderna i statistik för hälsovetare (häftad)

Grunderna i statistik för hälsovetare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-03-21
205
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Grunderna i statistik för hälsovetare kom till utifrån ett behov inom hälsovetenskapliga kurser, där statistik utgör enbart en begränsad del. Boken fokuserar på det viktigaste och mest grundläggande inom statistiken. Boken är en förkortad upplaga av Statistik för hälsovetenskaperna av samme författare. Därför finns här till stor del samma exempel, samma figurer och samma tabeller. Tyngdpunkten har lagts på de viktigaste deskriptiva metoderna - presentation av material med hjälp av tabeller och diagram samt olika genomsnitts- och spridningsmått. Det finns kapitel om studiedesign och viktiga grundbegrepp. Den statistiska analysen behandlas resonemangsvis för att läsaren ska kunna tolka och förstå resultat utan att för den skull genomföra egna analyser. Därutöver ingår en del centrala epidemiologiska begrepp och ett kapitel om regression och korrelation. Syftet är att skapa sådan förståelse för statistik att studenten ska utveckla sina färdigheter och sin kritiska blick.

I boken ingår även många övningsuppgifter med förklarande svar. Exemplen har hämtats från hälsovetenskaperna och berör yrkes grupper som folkhälsovetare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare, socialarbetare med flera. Därför lämpar sig boken speciellt för högskole- och universitetsstuderande inom dessa områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grunderna i statistik för hälsovetare
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Ejlertsson