Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-02-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kristensson, Ewa (förf.)
Dimensioner
248 x 172 x 8 mm
Vikt
380 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789144120683
Implementering av barnkonventionen : med hjärta och hjärna (häftad)

Implementering av barnkonventionen : med hjärta och hjärna

Häftad, Svenska, 2019-02-19
315
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Implementering av barnkonventionen är utformad som en grundbok i hur barnkonventionen kan implementeras i en kommun. Boken vill ge läsaren en helhetsbild av vad barn-konventionen innebär och en bättre förståelse för hur den kan användas i praktiken i syfte att stärka barnets rättigheter. En stor del av boken handlar om hur barnkonventionen har implementerats i Simrishamns kommun och då framför allt inom barn- och utbildningsförvaltningen. Syftet med implementeringen är främst att få kommunens verksamheter att utgå från en gemensam barnsyn och ett värdegrunds-baserat synsätt i allt arbete som rör barn och unga direkt eller indirekt. Förutom beskrivningar av det praktiska arbetet med barn-konventionen innehåller boken mallar och checklistor att använda i implementeringsarbetet samt detaljerade instruktioner i hur man kan utföra barnkonsekvensanalyser.

Boken vänder sig till alla som arbetar direkt eller indirekt med barn i kommunal verksamhet. Därför är den riktad till lärare och socialarbetare, men även till politiker, ledning och annan personal som har ett arbete där barn berörs. Boken är även tillämpbar för andra verksamheter som landsting, regioner och privata verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Implementering av barnkonventionen : med hjärta och hjärna
  2. +
  3. Normer i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Normer i förskolan av Eva Reimers, Jenny Bengtsson, Anette Hellman (häftad).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »