Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-02-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ole Andersson
Medarbetare
Johnson, Ericka (förf.) / Jonnergård, Karin (förf.) / Mattsson, Titti (förf.) / Mäkitalo, Åsa (förf.) / Petersson, Lena (förf.) / Erlingsdóttir, Gudbjörg (red.) / Sandberg, Helena (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
323 g
SAB
Vp
ISBN
9789144120768
På tal om e-hälsa (häftad)

På tal om e-hälsa

Häftad,  Svenska, 2019-02-22
361
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Införandet av e-hälsotjänster beskrivs som ett paradigmskifte som ska öka patienters delaktighet, valfrihet och makt samt ge ökad transparens i vården. Budskapet är att framtida vårdbehov ska tillgodoses utan ökade resurser och att e-hälsa är en del av lösningen. I boken På tal om e-hälsa görs en nödvändig nyansering av denna bild genom ett brett och flervetenskapligt angreppssätt där tio författare från sex olika lärosäten ger sina perspektiv på e-hälsa.

E-hälsa är inte bara teknik. Syftet med boken är att öka förståelsen av e-hälsa som ett samtida samhällsfenomen. Här diskuteras bland annat frågor som: Hur kan e-hälsa begripliggöras, kritiskt analyseras, kontextualiseras och appliceras? Vad säger den om oss och vår samtid? Vilka är de juridiska och etiska implikationerna? Hur kan vi förstå e-hälsa som övervakningsteknologi, som medieinnehåll och som konsumenttrend? Den mångfacetterade bild som boken ger bidrar till en ökad förståelse av digitaliseringen av hälsa bland studenter, forskare, praktiker och beslutsfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På tal om e-hälsa
  2. +
  3. Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Health literacy : teori och praktik i hälsofräm... av Karin Ringsberg, Ewy Olander, Per Tillgren (häftad).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »