Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2018-01-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
Dofa,Euc
ISBN
9789144120911

Barnsamtal : den framgångsrika samvaron och samtalets betydelse för barn med samspelssvårigheter

Häftad,  Svenska, 2018-01-29
360
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur blir vi bättre på att tala med och inte bara till barn? Förmågan att "se", känna empati och föra nära dialogiska samtal som kan fånga upp barn i nöd är i dag kanske viktigare än någonsin. Många barn och ungdomar kämpar med svåra tankar och föreställningar kring det som händer i familjen, förskolan eller skolan, men även i omvärlden. En del reagerar med rädsla och otrygghet och kompenserar sina känslor genom ett krävande och problematiskt beteende. Vad de behöver är vuxna som ser dem och samtalar med dem, som hjälper dem att förstå sig själva och uttrycka sina känslor.
Barnsamtal handlar om hur vi kan använda en samvaro och samtalsform som grundar sig på bejakande och empati, och hur dessa värden gynnar kontakten med barnet. Författaren visar hur man praktiskt och metodiskt kan sätta igång med och genomföra barnsamtal och ger många exempel på barns tankar och upplevelser av sin situation.

Denna reviderade utgåva har utökats med två kapitel där författaren redogör för dialogen som samtalsform och det dialogiska barnsamtalet samt förskolan och skolan som arena för kultur och lärande.
Boken vänder sig till studenter inom grundläggande utbildningar till lärare, specialpedagog/speciallärare och psykolog. För yrkesverksamma är den utmärkt som kompetensutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnsamtal : den framgångsrika samvaron och samtalets betydelse för barn med samspelssvårigheter
 2. +
 3. Grundläggande samtalsmetodik : en handbok för hjälpare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande samtalsmetodik : en handbok för h... av Richard Nelson-Jones (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emilie Kinge

 • Utmanande beteende i förskolan

  Emilie Kinge

  Barn utmanar oss på olika sätt genom sina handlingar, sina sätt att vara och reagera. Ofta riktar vi vår uppmärksamhet mot beteendet i stället för att reflektera över orsakerna till det och ställa oss frågan vad det är barnet indirekt kommunicerar...

 • Empati - Närvaro eller metod

  Emilie Kinge

  Detta är en ny bok om ett "gammalt" tema och handlar om vår empati i mötet med andra människor i allmänhet och med barn, unga och deras föräldrar i synnerhet. I den kontakten kan vår empati öppna nya dörrar och leda oss längre än någon m...