Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2018-10-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 9 mm
Vikt
242 g
SAB
Oh
ISBN
9789144120959
Att handlägga försörjningsstöd vid våld i nära relationer (häftad)

Att handlägga försörjningsstöd vid våld i nära relationer

Häftad Svenska, 2018-10-15
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Våld i nära relationer är ett samhällsproblem som på senare år har fått alltmer uppmärksamhet, både inom forskning och bland professionella praktiker. I den här boken diskuteras mäns våld mot kvinnor i nära relationer, med fokus på handläggningen av ekonomiskt bistånd och ekonomiskt förtryck som ett uttryck för våldet. Hur formuleras problemet på den politiska nivån? Hur tolkar och hanterar handläggare det i praktiken? Här möter vi våldsutsatta kvinnors erfarenheter av ekonomiskt förtryck och av att vara klienter i ett system som förväntas hjälpa dem ur det. Fram träder en bild där lagens intentioner och handläggares goda målsättningar ofta är svåra att uppnå i praktiken. Men vi ser också hur handläggare kan fungera som reellt stöd och hjälp åt våldsutsatta kvinnor i deras strävan efter att bli ekonomiskt självständiga och fria från mäns våld.

Boken riktar sig främst till yrkesverksamma handläggare inom ekonomiskt bistånd och våld i nära relationer - och andra professioner som möter problemet. Den vänder sig även till studerande på kurser inom socionomutbildningen eller kurser som inkluderar våld i nära relationer, handläggning av ekonomiskt bistånd och andra interventioner inom socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att handlägga försörjningsstöd vid våld i nära relationer
  2. +
  3. Alla barn har samma rättigheter - En bok om hedersvåld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla barn har samma rättigheter - En bok om hed... av Susanna Udvardi, Sandra Pilemalm (häftad).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna