Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2017-08-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
654 g
SAB
Ta
ISBN
9789144120966

Grundlig matematik : inledande matematik för ingenjörer, naturvetare och andra problemlösare

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-08-22
369
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grundlig matematik riktar sig till den som vill försäkra sig om att ha de förkunskaper som krävs för att klara matematiktunga utbildningar på högskolan, utan att ha läst gymnasieskolans högre matematikkurser. Eftersom matematiken är hierarkiskt uppbyggd, så att delarna bygger på varandra, kan kunskapsluckor inom de grundläggande delarna avsevärt försvåra möjligheterna att klara högre kurser. Denna bok avser att fylla dessa luckor och ge den förståelse som är nödvändig för att lyckas med matematiken. Boken är ett genomdrag av matematiken från första klass och en bit in i gymnasiet, med fokus på allmänna tillämpningar. Boken innehåller det som behövs som grund för specialiserade områden som derivator, vektorräkning och statistik.

Då boken är tänkt att kunna användas som en referensbok där man läser de delar som kräver repetition, inleds varje kapitel med en sammanfattning om vad materialet bygger på. Läsaren kan då identifiera om man bör gå tillbaka ytterligare något kapitel. Bokens övningar utgörs av både rena räkneövningar och övningar av mer resonerande karaktär. Merparten av övningarna har facit och lösningstips.
Boken är avsedd för studenter som påbörjat en ingenjörsutbildning eller annan matematiktung utbildning. Boken ger förkunskaperna som krävs för vidare studier i differential- och integralkalkyl och linjär algebra tillsammans med en repetition av den grundläggande momenten i grundskole- och gymnasiematematiken. Den kan utgöra huvudlitteratur på inledande kurser på högskolan eller stödlitteratur vid sidan om huvudboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundlig matematik : inledande matematik för ingenjörer, naturvetare och andra problemlösare
 2. +
 3. Ritteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ritteknik av Karin Spets (häftad).

Köp båda 2 för 690 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grundlig matematik : inledande matematik för ingenjörer, naturvetare och andra problemlösare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En matematikbok som är på tok för grundlig
  Carl, 15 oktober 2021

  Jag köpte boken för att repetera inför universitetsstudier. Jag trodde att boken skulle vara en snabb repetition av gymnasiekurserna 1-4, men här ingår även lågstadiematte. Uppgifterna skiljer markant i svårighetsgrad, och vissa uppgifter anser jag mig sakna grunder från boken för att lösa.

 2. Bra repetion av grundskolans och gymnasiets matte
  Fantomen, 26 januari 2018

  Innehåller inte alla delar av gymnasiekursen men repeterar elementära saker som hur man ställer upp en division - trappa. Sådant man kan ha glömt och som i så fall förstör hela matematikbyggnaden.

 3. Bra Matematikbok för repetition
  Hasse, 26 oktober 2017

  Jag tycker att boken är mycket grundlig och genomarbetad för repetition av gymnasiematten och förberedelse för högskolan. Den är helt och hållit väldigt bra.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hillevi Gavel