Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2019-04-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
225 x 155 x 17 mm
Vikt
525 g
ISBN
9789144121109
Informationssäkerhet (häftad)

Informationssäkerhet

Häftad,  Svenska, 2019-04-08
440
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I vårt alltmer digitaliserade samhälle flödar information mellan företag, myndigheter, privatpersoner och molnleverantörer. De flesta organisationer är helt beroende av fungerande IT och anslutning till internet. Utvecklingen går i ett rasande tempo och nya tekniker och företeelser - som internet of things, blockchain och artificiell intelligens - innebär ytterligare utmaningar i framtiden. Digitaliseringen sker även av mindre nogräknade aktörer, och internet har därför också blivit en arena för brottslighet, spionage, terrorism och krigföring.

I denna miljö är det av yttersta vikt att organisationer i alla branscher och sektorer har en god informationssäkerhet. Det handlar om att uppnå och bevara informationens konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet, oavsett om informationen hanteras av IT-system, i pappersform eller direkt av oss människor i form av tal.

Boken behandlar bland annat informationssäkerhetsrelaterade hot och säkerhetsåtgärder, och hur man kan arbeta systematiskt med informationssäkerhet och öka säkerhetsmedvetandet i organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Informationssäkerhet
  2. +
  3. Informationssäkerhet och organisationskultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Informationssäkerhet och organisationskultur av Jonas Hallberg, Peter Johansson, Fredrik Karlsson, Frida Lundberg, Björn Lundgren (häftad).

Köp båda 2 för 880 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »