Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Emia
ISBN
9789144121154
Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola (häftad)

Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola

Häftad Svenska, 2020-08-10
371
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Professionell utveckling via kollegiala arbetsformer är numera navet i de flesta förskolors och skolors utvecklingsprocesser. Ledarskapet är en nyckel i sådana processer. Den här boken är till för dig som axlar ett ledaransvar - kanske har du titeln processledare, utvecklingsledare, lärledare eller förstelärare?

Författarna till denna bok är forskare och skolutvecklare med praktisk erfarenhet av att utbilda processledare. De har utbildat närmare 1000 personer i processledarskap, självkännedom, grupprocesser, samtalsmetoder, handledning, skolkultur, skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. I boken varvas deras erfarenheter på ett tillgängligt sätt med aktuell forskning. Som läsare får du exempelvis ta del av modeller för vetenskaplig systematik och strukturer för systematiskt kvalitetsarbete. Författarna erbjuder även en inblick i hur en skolas jordmån för utveckling kan identifieras och förstås genom analyser av och teorier om skolkulturer.

Boken vänder sig till mellanledare av olika slag samt till rektorer. Den erbjuder teorier, modeller och verktyg för att utveckla kompetenser i att organisera och leda utvecklingsprocesser på individnivå, gruppnivå och organisationsnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola
  2. +
  3. Professionsutveckling och kollegialt lärande : framgångsstrategier och utvecklande motstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionsutveckling och kollegialt lärande : ... av Steven Katz, Lisa Ain Dack (häftad).

Köp båda 2 för 745 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna