Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2019-10-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wikström, Claes (förf.)
Dimensioner
25 x 247 x 170 mm
Vikt
1170 g
SAB
Vpeb
ISBN
9789144121888

Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-10-21
484
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken behandlar de vanligaste medicinsk-tekniska arbetsuppgifterna som ligger inom sjuksköterskans yrkesområde. Den ger en anatomisk-fysiologisk bakgrund till de olika momenten som behandlas, beskriver material och utrustning och vilka förberedelser som är viktiga. För varje moment ges förslag på lämplig teknik som beskrivs steg för steg och vilka åtgärder som är viktiga i efterarbetet. De risker som finns för de olika behandlingarna och hur säkerheten kan tillgodoses i arbetet tas också upp.

I denna nya upplaga finns tre nya kapitel som behandlar blododling, pulsregistrering och blodtrycksmätning. Boken är rikt illustrerad med instruktiva teckningar och färgfotografier, och bildmaterialet har utökats väsentligt i denna upplaga. Genomförandedelen i varje kapitel är nu konsekvent upplagd som en steg-för-steg-instruktion för de olika momenten, där text och bild ligger parallellt för tydlighetens skull. Det gör boken särskilt lämplig att använda för övningar på egen hand när inte lärare finns till hands.

Boken vänder sig främst till studenter på sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå, men kan också användas i annan utbildning där medicinsk-tekniska moment ingår, samt som referenslitteratur för yrkesverksamma sjuksköterskor.

Boken har också ett digitalt material med sammanfattningar, övningar, tester och filmer, som hjälper dig att plugga smartare. Aktiveringskoden hittar du på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)
 2. +
 3. Människokroppen : fysiologi och anatomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människokroppen : fysiologi och anatomi av Egil Haug, Jan G Bjålie, Olav Sand, Øysten V Sjaastad (inbunden).

Köp båda 2 för 1795 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och lättförståelig
  Sandra , 25 september 2020

  Mycket bra bok, med text som är lätt att förstå, instruktioner, tips och bilder som visar på ett bra och enkelt sätt.

 2. Jättebra bok!
  Edvard, 11 april 2020

  Helt grundläggande och nödvändig bok som beskriver steg för steg allt du behöver kunna avs KAD, injektioner och venprover bl a. Ett måste för varje grundutbildad sjuksköterska att ha hemma i bokhyllan! Bra illustrationer till.

Visa alla 2 recensioner