Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2018-10-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 21 mm
Vikt
557 g
SAB
Vlnb
ISBN
9789144122090
Missbruk av heroin och andra opioider (häftad)

Missbruk av heroin och andra opioider

Häftad,  Svenska, 2018-10-22
355
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Missbruk av heroin och andra opioider Kan levereras innan julafton
Denna bok bygger på aktuell forskning om opioidmissbruk i dess olika former och om lösningar för personer som fastnat i ett opioidmissbruk. Utifrån forskningen besvarar vi frågor som: Varför börjar unga människor använda dessa preparat? Varför är det så svårt att sluta när man har blivit beroende av opioider? Hur ser framgångsrik behandling ut?
Under de senaste tjugo åren har olika opioidpreparat som har liknande effekter som heroin i allt större utsträckning börjat användas som berusningsmedel, främst av unga människor. Heroin har rykte om sig att vara en mycket farlig drog, vilket bekräftas av en omfattande forskning, men de nya preparaten har inte alltid samma negativa laddning. Ändå har riskerna med användningen blivit allt tydligare, exempelvis i form av dödliga överdoser.
Missbruk av heroin och andra opioider är en kunskapskälla för alla som behöver skaffa sig specialkunskaper inom området - socialarbetare, sjukvårdspersonal, anställda inom skola, fritidssektor, polis, tull och kriminalvård. En annan viktig målgrupp är anhöriga till personer som har en problematisk opioidanvändning, som vill öka sina kunskaper om opioider för att på ett bättre sätt hjälpa sina nära. Även den som själv använder opioider hoppas vi ska kunna dra nytta av boken, i förståelsen av de risker som användningen medför och i valet av vårdalternativ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Missbruk av heroin och andra opioider
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna