Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-07-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Cecilia Hornberg
Dimensioner
222 x 154 x 10 mm
Vikt
295 g
ISBN
9789144122168
För din skull, för min skull eller för skams skull? - Om LSS och bemötande (häftad)

För din skull, för min skull eller för skams skull? - Om LSS och bemötande

(4 röster)
Häftad Svenska, 2019-07-16
285
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
LSS är en fantastisk socialpolitisk reform som är av största betydelse för att personer med omfattande funktionsnedsättning ska få goda levnadsvillkor. Det ska inte spela någon roll var man bor. En politisk vilja och kompetensökning i hela LSS-verksamheten är nödvändig för att LSS starka rätt till inflytande och delaktighet i samhällslivet ska förverkligas.

För din skull, för min skull eller för skams skull? handlar om LSS värdegrund och hur man kan tänka kring den. Varje värde ges ett särskilt kapitel som avslutas med förslag på diskussionspunkter.

Boken ger en övergripande kunskap om vad man kan förvänta sig av LSS-verksamheten, vad man kan kräva och hur man gör när värdegrunden hotas, när de goda levnadsvillkoren inte längre uppfylls. Författaren ger dock inga slutgiltiga svar på hur svåra dilemman ska hanteras, utan överlämnar till dig som läsare att reflektera och diskutera tillsammans med andra för att komma fram till bästa möjliga lösning.

Boken vänder sig främst till utbildningar inom socialt arbete, social omsorg och omvårdnad samt till personal i LSS-verksamhet. Den kan även vara till nytta för personer med funktionsnedsättning och deras organisationer, närstående samt gode män och övriga intresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För din skull, för min skull eller för skams skull? - Om LSS och bemötande
  2. +
  3. Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid intellektuell funktionsnedsättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omsorgsboken : möjligheter och svårighetervid i... av Lena Söderman, Mårten Nordlund (häftad).

Köp båda 2 för 790 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »