Enskilda arkiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2018-06-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Gidlöf, Anders (förf.) / Isacson, Maths (förf.) / Olausson, Peter (förf.) / Simonson, Örjan (förf.) / Sirtoft Breitholtz, Christina (förf.) / Tegnhed, Eva (förf.) / Hagström, Charlotte (red.) / Ketola, Anna (red.)
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
349 g
SAB
Ac
ISBN
9789144122441
Enskilda arkiv (häftad)

Enskilda arkiv

Häftad,  Svenska, 2018-06-15
333
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Enskilda arkiv Kan levereras innan julafton
Som arkivland är Sverige närmast unikt. I andra länder finns få motsvarigheter till de organisationer som har till syfte att bevara arkiv från föreningar och verksamheter, och dessutom göra dem tillgängliga för allmänhet och forskare. I de enskilda arkiven finns stora mängder av arkivmaterial samlat: mötesprotokoll och deltagarlistor varvas med personliga brev och privata handlingar, verksamhetsberättelser och redogörelser för arrangemang med klippböcker och fotoalbum. I denna bok står de enskilda arkivens särart i fokus med avseende på såväl innehåll som struktur och arbetssätt.

Enskilda arkiv är både ett stöd i ordnings- och förteckningsarbetet och en guide i bevarandefrågor av arkivhandlingar, oavsett medium och material. Den vänder sig till studenter inom arkivvetenskap, till arkivarier och arkivassistenter som arbetar med arkivbestånd, dokumentation och rådgivning, samt till personer verksamma inom förenings-, folkrörelse- och näringslivsarkiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Enskilda arkiv
  2. +
  3. Guinness World Records 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guinness World Records 2024 av Ltd Guinness World Records (inbunden).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »