Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
728
Utgivningsdatum
2021-01-18
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
36 x 241 x 170 mm
Vikt
1240 g
SAB
Oa
ISBN
9789144122649

Sociologi

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-01-18
681
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sociologi är en av de ledande introduktionsböckerna till ämnet sociologi och har i över 30 års tid lästs av tusentals studenter över hela världen. Boken väver samman en internationell överblick över dagens samhällen med en gedigen genomgång av disciplinens teoretiska huvuddrag. Boken ger en klar och överskådlig introduktion till sociologin som ämne och visar hur viktigt det är att ha en förståelse för hur samhället fungerar för att man som individ ska kunna engagera sig i centrala samhällsfrågor.

Denna upplaga, den sjätte på svenska, har reviderats i sin helhet. Boken har anpassats för att vara relevant för svenska studenter. Den ger på ett tematiskt sätt god överblick över den senaste tidens utveckling i världen. Klassiska och moderna teorier behandlas utförligt och även de mest komplicerade tankarna förklaras på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Denna upplaga innehåller både ny och uppdaterad information om globalisering, arbetsmarknad, krig och konflikter, migration, religionens återkomst, klimatförändringen och miljön samt ny mediateknik.

Sociologi innehåller allt som en sociologibok på introduktionsnivå bör göra. Bredden och omfattningen gör den till ett perfekt verk för universitetsstudenten som går sin första sociologikurs, och den kommer att ge inspiration åt en ny generation sociologer.

Boken har fackgranskats och anpassats till svenska förhållanden av Thomas Johansson, professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap, vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sociologi
 2. +
 3. Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl av Tina Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 1140 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sociologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nöjd
  Jenny Rosengren, 5 oktober 2021

  Köpte boken till mina samhällselever som skriver gymnasiearbete. Lagom svår och många teorier som de kan använda till sitt teorikapitel.

 2. Heltäckande
  Ubbe, 22 april 2021

  Innehåller många viktiga områden av sociologin. Uppdaterad och aktuell även för svenska förhållanden. Man behöver inte läsa från början till slut utan kan lätt börja med de kapitel man tycker verkar mest intressanta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna