Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2019-06-05
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jensen, Karin B. (förf.) / Löfgren, Monika (förf.) / Thorstensson, Carina (förf.) / Welin, Elisabet (förf.) / Kosek, Eva (red.) / Lampa, Jon (red.) / Nisell, Ralph (red.)
Dimensioner
222 x 155 x 20 mm
Vikt
615 g
ISBN
9789144122731
Smärta och inflammation - vid reumatiska sjukdomar och vanliga smärttillstånd i rörelseapparaten (häftad)

Smärta och inflammation - vid reumatiska sjukdomar och vanliga smärttillstånd i rörelseapparaten

Häftad Svenska, 2019-06-05
554
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Smärta är en viktig varningssignal och en dominerande orsak till att patienter söker sjukvård. Den här boken handlar om hur sjukdomsmekanismer i leder, muskler, nerver och immunsystem samverkar hos patienter med smärtsamma, inflammatoriska, reumatiska sjukdomar såsom reumatoid artrit och SLE, samt hos patienter med vanliga smärttillstånd i rörelseapparaten såsom artros, degenerativa ryggsjukdomar, muskelsmärta och fibromyalgi.
Denna uppdaterade andra upplaga innehåller en klinisk översikt över de olika tillstånden, en fördjupad beskrivning av sjukdomsmekanismerna baserad på de senaste forskningsrönen och en terapidel som avhandlar såväl farmakologiska och fysioterapeutiska behandlingar som kognitiv beteendeterapi och multimodal rehabilitering.
Boken syftar till att ge ökad kunskap om smärta och befintliga behandlingsmöjligheter. Målet är även att väcka intresse för det fascinerande samspelet mellan immunsystemet och nervsystemet som reglerar smärta och inflammation vid olika smärttillstånd i rörelseapparaten.
Smärta och inflammation vänder sig främst till smärtintresserade läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter samt studerande inom allmänmedicin, reumatologi, rehabiliteringsmedicin och ortopedi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smärta och inflammation - vid reumatiska sjukdomar och vanliga smärttillstånd i rörelseapparaten
  2. +
  3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 763 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna