Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
712
Utgivningsdatum
2019-08-20
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eldh, Ann Catrine (förf.) / Elgán, Carina (förf.) / Enskär, Karin (förf.) / Eriksson, Henrik (förf.) / Forss, Anette (förf.) / Golsäter, Marie (förf.) / Hagberg, Margaretha (förf.) / Larsdotter, Cecilia (förf.) / Jakobsson Ung, Eva (förf.) / Jirwe, Maria (förf.) / Kärner Köhler, Anita (förf.) / Lepp
Dimensioner
290 x 210 x 50 mm
Vikt
2174 g
ISBN
9789144123189

Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)

Häftad,  Svenska, 2019-08-20
667
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt syftar till att belysa omvårdnad ur olika perspektiv, för att ge underlag till kritisk diskussion och utveckling av ett reflekterat förhållningssätt i omvårdnadsarbetet. Omvårdnad definieras inte entydigt, men genom att belysa det ur olika perspektiv skapas utkikspunkter från vilka omvårdnad kan "ses", studeras och problematiseras.
Boken har fokus på omvårdnad i allmänmänsklig bemärkelse. Den behandlar det som kan ses som generell kunskap om omvårdnad. Det återfinns inom flera specialområden såsom äldreomsorg och kirurgisk vård - men då är sådan kunskap anpassad och knuten till specifika villkor och omständigheter inom respektive område. På det viset kan bokens kapitel lika väl läsas i en kurs om specialområden inom omvårdnad.
Patienten som person brukar betraktas som omvårdnadssituationens centralagent. Betydelsen av hur vi ser på och vilka bilder vi har av människan är väl omskrivet i litteraturen kring omvårdnad. Varje person har sin livscykel, sin biografi och lever i sitt sammanhang. Behovet av självständighet liksom beroendet av andra och varandra blir särskilt påtagligt då hälsan sviktar.
Boken är uppbyggd av 25 kapitel som är grupperade i fyra delar: Omvårdnad i ett historiskt perspektiv, Livscykel och omvårdnad, Förutsättningar för omvårdnad och Handlingsområden i omvårdnad. Bokens kunskapsunderlag utgörs av empiriska forskningsresultat, teori, filosofi och praktiska exempel. I boken medverkar 29 svenska experter, varav flertalet sjuksköterskor med doktorsexamen. Denna tredje upplaga är kraftigt omarbetad och flera kapitel är nyskrivna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (b... av Anna Ehrenberg, Lars Wallin, Ann-Christine Andersson, Anna Anåker, Charlotta Arwidson (häftad).

Köp båda 2 för 1180 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »