Lärarkåren och förstelärarna - Splittrad, stärkt och styrd profession (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eklund, Sanna (förf.) / Kastberg Weichselberger, Gustaf (förf.) / Kastberg Weichselberger, Gustaf (förf.) / Kastberg Weichselberger, Gustaf (förf.)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
550 g
ISBN
9789144123387
Lärarkåren och förstelärarna - Splittrad, stärkt och styrd profession (häftad)

Lärarkåren och förstelärarna - Splittrad, stärkt och styrd profession

Häftad Svenska, 2019-01-16
347
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vilken slags profession är lärarkåren? Är lärarkåren ens en profession? Vad innebär autonomi och hur påverkas en yrkesgrupp av att det uppstår hierarkier inom den? Den här boken, om förstelärarreformens införande i svensk skola, för en nyanserad diskussion av dessa frågor som ytterst handlar om förutsättningarna för lärares yrkesutövning.

Författarna visar att förestelärarreformen har stärkt lärarnas autonomi, framför allt på ett organisatoriskt plan, samtidigt som deras vardagsarbete påverkats i liten utsträckning. Reformen har bidragit till att lärarprofessionen splittrats, eller stratifierats. Som följd har professionen stärkts i sin position i skolorganisationen samtidigt som skolledningen fortfarande styr urval av förstelärare och påverkar arbetsinnehåll. Organisering och professionalisering är därmed inte nödvändigtvis varandras motsatser. Med en stärkt lärarprofession som är mer organiserad kan skolan stärkas och klara av att möta en mer komplex omvärld. Lärarkåren och förstelärarna erbjuder en nyanserad förståelse av det så omtvistade professionsbegreppet och vad det betyder i förhållande till lärares yrkesutövning och autonomi. Boken vänder sig till studenter på olika lärarutbildningsprogram, skolledarutbildningar och till yrkesverksamma lärare och skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärarkåren och förstelärarna - Splittrad, stärkt och styrd profession
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »