Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ivert, Anna-Karin (förf.) / Nilsson, Eva-Lotta (förf.) / Pinnetti, Carlo (förf.) / Strand, Susanne (förf.) / Svalin, Klara (förf.) / Thelander, Joakim (förf.) / Torstensson-Levander, Marie (förf.) / Mellgren, Caroline (red.) / Väfors Fritz, Marie (red.) / Tiby, Eva (red.)
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
331 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144123509

Kriminologi : en studiehandbok

Häftad,  Svenska, 2018-08-10
320
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Porträtteringen av brott, gärningspersoner, brottsoffer, rättsväsendet och effekter av brottslighet tar i dag ett oproportionerligt stort utrymme i media samt i vår kultur och vardag. Kriminologistudenter kan av den anledningen behöva en "omprogrammering" när det gäller föreställningar om vad som är verkligt, eller mätbart. En kriminolog arbetar med vetenskap, inte journalistik eller fiktion. Att lära sig det är ett tålamodsprövande arbete, det kräver kunskaper om teori och metod, om kriminalpolitik, etik och vetenskaplig noggrannhet.
Kriminologi - en studiehandbok introducerar läsaren till studier i kriminologi. Boken beskriver ämnet och vad studier i kriminologi innebär. Syftet med boken är att beskriva steget in i den akademiska världen och att ge läsaren verktyg som underlättar studier i krimino logi - alltifrån vad som förväntas under ett seminarium till var du hittar och refererar till kriminologiska källor samt forskningsetik, makt och demokratifrågor kopplade till ämnet.

I denna andra upplaga har tre nya kapitel och författare tillkommit. Fyra av de lärosäten i Sverige som undervisar och forskar i kriminologi är representerade. Kriminologi - en studiehandbok riktar sig till både studenter och lärare inom kriminologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriminologi : en studiehandbok
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »