Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2019-12-19
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Solveig Halvorsen Kåven, Gustaf Berglund
Medarbetare
Eide, Tom (förf.)
Dimensioner
27 x 232 x 167 mm
Vikt
885 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144123868

Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorientering, samarbete och etik

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-12-19
484
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur skapar sjuksköterskan en god relation till patienten och stimulerar till coping? Hur kan hon eller han inge förtroende, stärka patientens medverkan och förbereda gemensamma beslut? Hur uppnås en kultur där alla arbetar för samarbete och patientsäkerhet?

I Omvårdnadsorienterad kommunikation utgår författarna från dialoger och berättelser i den kliniska vardagen och tar upp olika kommunikationsfärdigheter. Här beskrivs bland annat hur vårdpersonal kan arbeta med aktivt lyssnande, motiverande handledning och samarbete i team.

Boken baseras på aktuell forskning i ämnet och har särskilda kapitel om etisk reflektion och om kommunikation med barn och äldre personer. Läsaren får en god introduktion till kommunikations- och relationsteorier. En av styrkorna med boken är den tydliga kopplingen mellan teori och praktik, samtidigt som den är skriven med respekt för det medmänskliga samtalet.

Omvårdnadsorienterad kommunikation vänder sig i första hand till blivande och redan yrkesverksamma sjuksköterskor. Men boken lämpar sig även för en bredare målgrupp och kan därför med fördel läsas av samtliga professioner inom hälso- och sjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadsorienterad kommunikation : personorientering, samarbete och etik
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna