Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
531
Utgivningsdatum
2018-06-25
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 25 mm
Vikt
753 g
SAB
Ppbc
ISBN
9789144123936
Tillämpad byggnadsfysik (häftad)

Tillämpad byggnadsfysik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-06-25
524
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken behandlar tillämpningen av byggnadsfysikens värme, fukt och luft i husbyggnader, dess väggar, tak och grunder. Utgångspunkten är EU:s direktiv om byggnader med mycket hög energiprestanda (nära-nollenergibyggnader). Boken går igenom byggnadsfysikalisk dimensionering och hur den utifrån formulerade funktionskrav, definierade belastningar och beräkningar leder fram till korrekta och funktionsdugliga konstruktionslösningar, där övergripande mål som komfort, hälsa, energieffektivitet och god beständighet tas tillvara. Teori och beräkningar är anpassade till både konventionell motstånds -beräkning och kretsanalys. I boken finns också ett stort antal övningar med fullständiga lösningar.

Boken är skriven i första hand för civilingenjörsutbildningen och högskoleingenjörsutbildningen vid högskolor och universitet. Den lämpar sig därför också väl som referens och handbok föryrkesverksamma ingenjörer, arkitekter och fastighetsförvaltare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillämpad byggnadsfysik
  2. +
  3. Bygga hus : illustrerad bygglära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga hus : illustrerad bygglära av Bengt Strandberg, Fredrik Lavén (häftad).

Köp båda 2 för 973 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »