Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-02-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bäckström, Åsa (förf.) / Gidner, Kristina (förf.) / Larsson, Nina (förf.) / Nordén, Birgitta (förf.) / Ribbing, Emma (förf.) / Salimi-Amlashi, Nasrin (förf.) / Tallberg Broman, Ingegerd (förf.) / Wiknertz, Karin (förf.) / Delblanc, Åsa (red.) / Harju, Anne (red.) / Åkerblom, Annika (red.)
Dimensioner
4 x ? x 147 mm
Vikt
290 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144124773

Möjligheter och utmaningar för förskola - I en tid av mångfald och rörlighet

Häftad,  Svenska, 2021-02-23
311
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förskolan befinner sig i dynamisk förändring i en tid av mångfald och rörelse, men vad innebär detta för vad förskolan är och kan vara just nu? I denna antologi diskuteras frågor om hur utmaningar i förskolan kan omsättas till möjligheter i pedagogisk praktik. Kapitlen är skrivna av verksamma pedagoger i förskolan, eller med koppling till den, tillsammans med forskare, och utgår från genomförda utvecklingsprojekt.

I de olika kapitlen behandlas hur tänkta eller potentiella möjligheter kan ta sig uttryck genom förändrad praktik och med hjälp av riktade och medvetna insatser. En av de frågor som diskuteras i boken är hur möjligheter för barns lärande och delaktighet i miljöer med språklig mångfald kan skapas, och vilka villkoren för detta är. Andra ämnen som tas upp är lärande i utemiljön samt möjligheter och utmaningar för ledningen att stötta utvecklingsarbete som syftar till förändring av pedagogiska praktiker. I boken förs också en diskussion om hur förskolan kan öppnas upp mot vårdnadshavare och samhällets övriga aktörer, som ett sätt att skapa nya möjligheter.

Boken vänder sig till studenter på förskollärarutbildningen och verksamma i förskola samt till alla som är intresserade av frågor kopplade till utveckling av förskolans praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Möjligheter och utmaningar för förskola - I en tid av mångfald och rörlighet
  2. +
  3. Leda som arbetslag : ledarskap och yrkesroller i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leda som arbetslag : ledarskap och yrkesroller ... av Jenni Nilsson, Mimmi Örberg (häftad).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »