Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Linderfalk, Ulf (red.)
Dimensioner
32 x 213 x 156 mm
Vikt
795 g
SAB
Oba
ISBN
9789144125046

Folkrätten i ett nötskal

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-08-10
392
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en alltmer globaliserad värld blir folkrätten successivt allt viktigare. För att underlätta staters samexistens och skapa förutsättningar för ett allt intensivare mellanstatligt samarbete är många aktiviteter av internationellt intresse numera föremål för en mer eller mindre omfattande folkrättslig reglering. Användningen av militärt våld hör hit, liksom diplomatiska relationer. Andra närliggande exempel är fiske och annan utvinning av naturresurser i haven, skydd för internationella investeringar, lagföring av terrorister och transport av miljö- och hälsofarliga substanser. Folkrätten i ett nötskal ger en inblick i denna rätt omfattande rättsliga materia. Boken gör läsaren bekant med det internationella rättssystemets mest centrala delar, liksom med något av dess underliggande logik och struktur.

Den pedagogiska tanken med boken är enkel. Med hjälp av korta och koncisa beskrivningar bygger läsaren snabbt upp en kunskapsgrund. Förutsättningar ges för en mer aktiverande, fall- och problembaserad undervisning. För att ytterligare bana väg för just en sådan mer aktiverande undervisning har denna upplaga utökats med ett stort batteri frågor av varierande omfattning och karaktär. Dessa frågor ger läsaren möjlighet att arbeta vidare med sin kunskapsgrund och effektivt uppnå en både djupare och mer avancerad förståelse för hur folkrätten fungerar.

Boken är skriven främst för juristutbildningens grundläggande kurser i folkrätt. Det enkla språket och de många och tydliga förklaringarna gör att den även kan användas på i princip vilken introduktionskurs i ämnet som helst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkrätten i ett nötskal
  2. +
  3. Mänskliga rättigheter : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mänskliga rättigheter : en introduktion av David I Fisher (häftad).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Linderfalk