Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2018-07-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 10 mm
Vikt
423 g
SAB
Emia
ISBN
9789144125275

Relationellt lärarskap : och pedagogiska möten

Häftad,  Svenska, 2018-07-23
351
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ann-Louise Ljungblad är lektor vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet. Hennes forskningsintresse är inriktat på inklusion, barnkonventionen, relationell pedagogik och matematiksvårigheter.
Relationellt lärarskap - och pedagogiska möten
Läraryrkets relationella dimensioner är något som hittills haft en undanskymd roll inom lärarutbildningen. Ändå är välfungerande lärare-elevrelationer en grundläggande del av en lyckad undervisning.
I Relationellt lärarskap - och pedagogiska möten får vi följa fyra lärare som möter sina elever på ett särskilt utvecklande sätt. Genom att filma lärarna på nära håll har författaren kunnat observera betydelse fulla relationella aspekter av det som sker mellan lärare och elever, ansikte mot ansikte. I boken får vi se hur lärarna relaterar till sina elever och hur de skapar tillit och respekt.
Lärarnas sätt att relatera till sina elever beskrivs som pedagogisk takt och hållning, vilket är en grundläggande pedagogisk dimension av att vara och verka som lärare. Lärarna skapar pedagogiska möten där läraren som person möter eleven som person. De klarar dessutom undervisningens svåraste dilemmasituationer utan att eleverna blir bärare av undervisningens problem. Författaren utvecklar därmed en fördjupad förståelse för vad ett relationellt lärarskap innebär i praktiken. I boken presenteras också ett multirelationellt perspektiv på undervisning och utbildning - Pedagogiskt Relationellt Lärarskap, PeRL.
Boken vänder sig till lärarstudenter på grundnivå samt till special lärarstudenter och specialpedagogstudenter på avancerad nivå. Den passar även väl för yrkesverksamma lärare.
Boken är översatt till engelska och utgiven på Peter Lang: The Relational Dimension of the Teaching Profession (2023).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationellt lärarskap : och pedagogiska möten
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Louise Ljungblad