HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbf
ISBN
9789144125312
HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete (häftad)

HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete

Häftad Svenska, 2021-01-20
430
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Några år in på 2000-talet började många svenska organisationer förändra sin HR-funktion utifrån konceptet HR Transformation. Standardisering och sambruk av resurser ("shared service") skulle göra personalarbetet mer effektivt och skapa utrymme för omfokusering mot strategiska och värdeskapande uppgifter. Vi har under perioden 2008-2019 följt sju svenska organisationers införande av konceptet och undersökt hur det påverkat HR-funktionens organisering och arbetssätt och linjechefers arbete med personalfrågor. I den reviderade och utökade upplagan av boken har vi undersökt konceptets ställning i dag, drygt tio år efter lanseringen.

Resultaten åskådliggör hur HR-strategier tenderar att anpassas till behov av kostnadseffektivisering och central kontroll samt hur förändringsförsök spårar in i gamla mönster. Men resultaten visar också på att det finns olika frihetsgrader vad gäller genomförande och måluppfyllnad, som varierar och har påverkats av faktorer som inte beaktats i den rationella planeringsprocessen. I det avslutande kapitlet diskuteras hur det framtida HR-arbetet kan organiseras för att hantera samspelet mellan digitalisering, människor och sociala värderingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete
  2. +
  3. Det ordnar sig : teorier om organisation och kön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ordnar sig : teorier om organisation och kön av Anna Wahl, Charlotte Holgersson, Pia Höök, Sophie Linghag (häftad).

Köp båda 2 för 823 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna