Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-05-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
326 g
ISBN
9789144125398
Casemetodik för lärare - - att överbrygga klyftan mellan teori och praktik (häftad)

Casemetodik för lärare - - att överbrygga klyftan mellan teori och praktik

Häftad Svenska, 2019-05-29
368
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken Casemetodik för lärare behandlar metodik för dialoger inom ramen för skolutveckling, lärarutbildning och handledning. Fallbeskrivningar eller case används för att presentera dilemman som stimulerar till reflektion. Målet är att stärka den gemensamma analysen samt att utveckla lärarens mentaliseringsförmåga genom deliberativ dialog. Boken har en allmändidaktisk ansats, snarare än en ämnesdidaktisk. Den består av två delar. I den första delen presenteras metodikens teori och praktik i några kapitel med fokus på olika områden som exempelvis ordningsfrågor, undervisning, betygssättning, samarbetssvårigheter inom arbetslaget och jämställdhet. I andra delen presenteras ett antal case som belyser några olika, vanliga områden där dilemman ofta uppstår i skolverksamheten. Samtliga case som presenteras är autentiska - de beskriver händelser som författarna tagit del av genom egen praktik, i handledning eller i utbildning av lärare. Varje kapitel ger förslag på vidare läsning inom det behandlade området. Alla case avslutas med frågor som läsaren kan reflektera över och som kan bilda underlag för den dialog som sedan förs kollegialt.

Boken vänder sig till lärare, lärarutbildare, skolledare, förstelärare och andra handledare i skolverksamheten och är tänkt att användas i lärarutbildning, lärarutveckling, handledarutbildningar, rektorsutbildning och speciallärar- och specialpedagogutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Casemetodik för lärare - - att överbrygga klyftan mellan teori och praktik
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann S Pihlgren