Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2022-10-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Henrik Gundenäs
Illustratör/Fotograf
Folke Van Der Straat Ackema
SAB
Ohf
ISBN
9789144125640
Verksamhet, människa och omvärld : den kulturhistoriska verksamhetsteorin som förståelseram och verktyg i arbetet med människor i utsatthet (häftad)

Verksamhet, människa och omvärld : den kulturhistoriska verksamhetsteorin som förståelseram och verktyg i arbetet med människor i utsatthet

Häftad, Svenska, 2022-10-20
381
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Verksamhet, människa och omvärld är den första boken på svenska om den kulturhistoriska verksamhetsteorin för de som arbetar med människor i utsatthet. Centralt i teorin är att koppla ihop människan och hennes omvärld med begreppet verksamhet. Därigenom framkommer nya teoretiska perspektiv samt en helhetssyn på sociala problem som våld, gäng, sexuella övergrepp, missbruk, kriminalitet, mobbning och självmord.

Med sina många och konkreta exempel på teorin, från författarens och andras praktiska och beprövade erfarenhet, är Verksamhet, människa och omvärld ett viktigt bidrag för de som studerar, handleder, arbetar med och forskar om människor i utsatthet. Boken är relevant för socionomer, psykologer, socialpedagoger, fritidsledare, folkhälsoarbetare och andra människobehandlande yrken.

"Den enskildes existentiella livsvillkor i vardagen måste studeras grundligt i dess inre sammanhang - detta är fundamentalt också för det sociala arbetet och något som Knutagård fäster stor vikt vid."

Yngve Hammerlin, dr philos. och tidigare forskare vid Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS), Oslo, Norge
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Verksamhet, människa och omvärld : den kulturhistoriska verksamhetsteorin som förståelseram och verktyg i arbetet med människor i utsatthet
  2. +
  3. Att förstå sin egen kompetens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förstå sin egen kompetens av Jakob Carlander, Andreas Wedeen (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »