Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2021-06-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
19 x 219 x 152 mm
Vikt
735 g
SAB
Qbf
ISBN
9789144125664

Attraktivt och hållbart arbetsliv på människors villkor : arbete, hälsa och ledarskap med SwAge-modellen i teori och praktik

Häftad,  Svenska, 2021-06-29
513
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan vi skapa ett hållbart arbetsliv där individer mår bra, kan, vill och orkar befinna sig? Hur kan arbetsgivare, organisationer, företag ta till vara på det humankapital som individer utgör? Hur kan hälsa, inklusion, motivation, kunskap och kompetens värnas och utvecklas genom hela arbetslivet? I ett framtidsperspektiv kommer efterfrågan på arbetskraft som kan och vill arbeta till en högre ålder att öka utifrån den globala demografiska förändringen. Att medverka till en god anställningsbarhet (employability) och hälsa är därför en central fråga och uppgift i dagens samhälle och på arbetsplatser. Vid ett allt längre arbetsliv behöver även ålder och åldrande reflekteras i relation till arbetet.

Boken beskriver SwAge-modellen (Sustainable Working life for all AGEs). Den teoretiska modellen redogör för de bestämningsområden, på individ-, organi sations och samhällsnivå, som är viktiga för ett hållbart arbetsliv i alla åldrar, men är även ett praktiskt verktyg i det dagliga arbetet på arbetsplatsen och i samhället. SwAge-modellen lyfter de nio bestämningsområden som påverkar huruvida individer vill ingå i arbetslivet och kan hålla sig anställningsbara, och i deras beslut att arbeta kvar eller lämna arbetsplatsen. I boken presenteras även praktiska åtgärdsförslag och verktyg som kan användas för att medverka till ökad anställningsbarhet och ett mer hållbart arbetsliv för medarbetare i alla åldrar.

Attraktivt och hållbart arbetsliv på människors villkor riktar sig till studenter på utbildningar inom personal- och arbetsvetenskap, hälsovetenskap och hälso pedagogik. Boken kan också användas till utbildningar inom ledarskap och organisation, och lämpar sig för chefer, HR-avdelningar och ledarskaps konsulenter så väl som medarbetare och fackliga representanter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Attraktivt och hållbart arbetsliv på människors villkor : arbete, hälsa och ledarskap med SwAge-modellen i teori och praktik
  2. +
  3. Verksamhetsskap : om dialog, uppdrag och utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verksamhetsskap : om dialog, uppdrag och utveck... av Ulf Ericsson, Pär Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 861 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kerstin Nilsson