Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2018-12-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hellfeldt, Karin (förf.) / Ivezic, Monika (förf.) / Källström, Åsa (förf.) / Nylander, Per-Åke (förf.) / Tholén, Lennart (förf.) / Björkhagen Turesson, Annelie (red.) / Staaf, Annika (red.)
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789144125787
Kriminalvården - - innanför och utanför (häftad)

Kriminalvården - - innanför och utanför

Häftad Svenska, 2018-12-10
321
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varje år befinner sig ungefär 15 000 dömda personer inom kriminalvårdens verksamhet - fängelse och frivård. Detta påverkar inte bara dem som befinner sig innanför kriminalvården utan även deras familjer som befinner sig utanför. I Sverige beräknas 30 000 barn ha en av eller båda sina föräldrar inom kriminalvårdens verksamhet. När en familjemedlem döms till påföljder inom kriminalvården innebär det ofta en svår kris för de anhöriga, inte minst för barnen. För att hantera situationen behövs kunskap och vägledning. Två kapitel fokuserar på hur barn kan påverkas på såväl kort som lång sikt när deras förälder är i fängelse. Boken tar också upp ett ämne som sällan berörs: hur parrelationen och sexualiteten fungerar när den ena parten är i fängelse. I den här boken får du ta del av den juridik som särskilt avhandlar kriminalvårdens regleringar samt det regelverk som finns inom andra relevanta rättsområden, såsom socialtjänsten och socialförsäkringssystemet. Författarna delar med sig av gedigna kunskaper inom juridik, sociologi, psykologi, sexologi och socialt arbete. En författare har dessutom egen erfarenhet av att vara frihetsberövad under lång tid och av att ha en familj utanför.

Boken vänder sig till dig som studerar inom socialt arbete, kriminologi och rättssociologi, till dig som arbetar inom kriminalvården och till dig som på annat sätt kommer i kontakt med kriminalvårdens klienter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriminalvården - - innanför och utanför
  2. +
  3. Kriminalvård i praktiken : strategier för att minska återfall i brott och missbruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriminalvård i praktiken : strategier för att m... av Anne H Berman, Carl Åke Farbring, Henrik Andershed, Claes Andersson, Gerhard Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 875 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »