Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2021-01-22
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Molin, Beata (förf.) / Norrbrink, Cecilia (red.) / Lundeberg, Thomas (red.)
SAB
Vefc
ISBN
9789144125831
Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + digital produkt) (häftad)

Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + digital produkt)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2021-01-22
493
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Smärta är en av de vanligaste orsakerna till att patienter söker vård. Smärtan kan vara såväl akut som långvarig och kan medföra stort lidande för individen. Ett tidigt och adekvat omhändertagande kan bidra till att förhindra utveckling av ett långvarigt smärttillstånd. Kunskap om hur smärta uppstår liksom kunskap om smärtans konsekvenser är viktiga beståndsdelar i mötet med patienten för att ställa rätt diagnos, för val av optimal intervention samt för att kunna ge patienten information, råd och en bättre förståelse.
Om smärta belyser smärta och smärtbehandling ur ett fysiologiskt perspektiv med stor tonvikt lagd på att på ett enkelt sätt och med tydliga illustrationer förklara bakomliggande mekanismer, smärtklassifikation, kroppsegen hämning, smärtanalys samt placebo och nocebo. Boken tar upp olika interventioner med såväl läkemedel som fysikaliska behandlingar, body-mind-tekniker samt psykologiska och kirurgiska metoder. I boken beskrivs även smärta ur ett genusperspektiv samt smärta hos barn och äldre.
Boken riktar sig till studenter på grundutbildningar till fysioterapeut, arbetsterapeut, naprapat, sjuksköterska, läkare, tandläkare, osteopat och kiropraktor men kan även komma till användning såväl bland andra yrkeskategorier som på vidareutbildningar.
Som ett komplement till boken finns även ett webbaserat instuderingsmaterial för att underlätta inlärning och självevaluering. Instruktioner för hur du finner materialet på webben finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Rorsmans Dermatologi Venereologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rorsmans Dermatologi Venereologi av Carl-Fredrik Wahlgren, Maria Bradley, Charlotta Enerbäck, Magnus Lindberg, Katarina Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 1403 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Smärta
    Robinjo, 27 januari 2022

    Blir väldigt mycket text, informationen är relevant och intressant, men för att skapa sig en bild utan att vara insatt så skulle jag önska anatomiska bilder likt framsidan på boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna