Skolans administration och ledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2019-09-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
326 g
SAB
Emia
ISBN
9789144125879
Skolans administration och ledning (häftad)

Skolans administration och ledning

Häftad Svenska, 2019-09-16
341
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att leda en skolverksamhet kräver kunskap om ett stort antal rättsregler som påverkar relationerna på den arbetsplats som skolan utgör. I Skolans administration och ledning presenterar författaren de spelregler som direkt eller indirekt inverkar på ledarskapet i skolan och därmed på relationen mellan å ena sidan arbetsgivaren och å andra sidan skolans medarbetare samt deras fackliga organisationer.

Spelreglerna för rektorns ledarskap rör frågor om kollektivavtal, samverkansavtal, förhandlingar, anställningsavtal, anställningsskydd, diskriminering, likabehandling, lön, arbetstider, semester, ledighetsrättigheter och arbetsmiljö. I tillämpningen av alla dessa regler är det naturligtvis viktigt att känna till reglernas innehåll och praktiska innebörd, men det är också betydelsefullt att förstå reglernas bakgrund och syfte. De flesta rättsregler kräver dessutom personalpolitiska överväganden, t.ex. vissa riktlinjer, planer eller policydokument.
Boken vänder sig till skolledare men också fackliga företrädare och skolmedarbetare med intresse för relationen mellan chef och medarbetare i skolans värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolans administration och ledning
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Iseskog